Popkoor Hoge Noot

Over het koor

Begonnen in een kamer bij iemand thuis met 10 vrouwen en 2 mannen, zijn we in 10 jaar uitgegroeid tot een koor van 30 vrouwen (ja, de mannen zijn afgehaakt) in een ‘professionele’ oefenruimte. In de eerste jaren zongen we in drie stemgroepen (laag, midden, hoog). Door verdere professionalisering zingen we al een paar jaar in vier groepen: lage en hoge alten, lage en hoge sopranen.

Ons doel is gezellig samen zingen. Ons koor heeft een mooie klank en die blijft groeien. Het instuderen van nieuwe nummers, zowel qua noten, muzikaliteit als choreografie gaat steeds sneller en effectiever. Er is een prettige en ontspannen sfeer en koorleden vinden echt steun bij elkaar wanneer dat nodig is. Zoals een koorlid het zo mooi verwoordt ‘Muziek en zingen zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met emotie: het raakt, het ontroert, het troost, maakt vrolijk en verbindt.’

Iedere woensdagavond rond 19.50 uur komen de eersten binnen om het restaurant van Zorgcentrum Tuindorp-Oost om te bouwen tot repetitieruimte. De tafels gaan aan de kant, de stoelen komen in twee halve cirkels en de piano krijgt een plekje vooraan in het midden. Sarah Marieke (dirigente) legt de partituren klaar, Luuk (pianist) speelt een beetje in. De anderen druppelen binnen en dan kunnen we beginnen.

We maken onze stijve spieren los met wat rek- en strekoefeningen, zingen in met veel oe’s, aa’s, ‘vrouwen met blubberbillen’ of ‘Little Tommy Tinker’. Daarna kan het echte werk beginnen. We starten met het nieuwste lied en elke stemgroep komt aan de beurt. Meestal gaan we na een minuut of 20 over naar een volgend lied. Helemaal aan het eind zingen we nog een gouwe ouwe. En dan is het alweer 21.45 uur. Tijd om de piano aan de kant te rijden, de tafels en stoelen op hun plek te zetten. Sommigen gaan gelijk naar huis, anderen blijven nog even gezellig nakletsen.